tirsdag den 28. april 2009

I tykt og tyndt er færdig

Det er vist det man kalder "freestyle" strik. Et match af tykt og tyndt med et helt fantastisk farvespil. Det hele er afrundet med en hæklet kant.

Det kan bruges både som sjal og som tørklæde, alt efter om jeg breder det ud eller trækker det sammen. Jeg tror det kommer til at lune de forhåbentlig snart gyldenbrune bondepigearme, hvis sommeraftnerne kommer til at byde på lidt kølighed. Hvis jeg kan finde nye farvematch er det helt sikkert et projekt jeg kunne finde på at gentage.

Farverigt forår

Det pipler frem overalt. Grønt og frodigt så selv ukrudtet ser fortryllende ud. Det er ren nydelse at liste rundt i morgensolen og nyde alt det man har glemt siden sidste år. Selvom jeg har boet i denne have i 16 år, frydes jeg hvert år over de forvandlinger min grønne oase gennemgår iløbet af et kalenderår.
Der graves op og flyttes, plantes nyt, og så er der alt det der selv flytter rundt i haven. Alle de skønne overraskelser, når et enkelt frø har fundet vej til den anden ende af haven og pludselig fremtryller blomster et sted jeg ikke selv har bestemt.
De smukke smukke kærmindesøstre er nogen af dem der dukker op de forunderligste steder.
I modsætning til de mere tjekkede havemennesker synes jeg det er skønt når planter breder sig.
Min samling af akelejer bliver udvidet med 2 nye smukke farver, som helt sikkert vil spille smukt med alle dem der allerede står på spring med struttende knopper.
Nogle pragtfulde tofarvede aurikler som jeg ledte længe efter sidste forår, stod pludselig og smilede til mig på planteskolen, så de flytter også ind i min have, bare de også breder sig, for de er helt fantastisk smukke.

mandag den 20. april 2009

700 krukker!!!!!!!

Sidste år satte jeg mig det vidtløftige mål, at jeg skulle have tilplantet 100 krukker på matriklen. Jeg nåede det næsten og fryd hvor jeg nød det. Ethvert ukrudtsbefængt og lidt trist bed kan jo twistes op med en håndfuld krukker. Igår aftes så jeg "Drivhusdrømme" på DR2. Ham der Claus Dalby han har 700 krukker!!!!!, og jeg tror altså ikke at det er for at rede miserable bede. Det glædede mig at han reklamerede voldsomt for ananassalvie. Jeg er HELT vild med den plante, dens duft og frodighed er bare helt utrolig. Men nu må jeg vist hellere trampe videre i symaskinen. Der skal vist sælges et par tasker før jeg kan realisere de nye drømme om orangeri og kun æstetiske og smukke havekrukker:))

søndag den 19. april 2009

Forårsnydelse

En fæl omgang feber, kvalme og hovedpine krævede helt og aldeles ro torsdag og fredag. Første livstegn blev disse 3 nålepuder ala "Liselotte". Det er ikke fordi jeg lige står og mangler nålepuder, men efter at have set dem her fik jeg bare sådan lyst til at gøre Liselotte kunsten efter, og det var lige en udfordring der passede til sådan et halvsygt skvat der rekreerede på havebænken godt pakket ind i tæpper.
Fredag aften debuterede tøserne heri huset med årets første udendørs aftensmad. Vi var alene hjemme, havde nogenlunde lige meget kvalme og det eneste vi kunne tænke os var sprøde boller med tunsalat og masser af iskold cola til, så det fik vi selvfølgelig, uhmm.
Weekenden er forsvundet som dug for den skønne forårssol. Tørklædesyning og havenydning har ligget i et skånselsløst kapløb om min gunst. Men jeg regnede den ud, nød haven om dagen og nød leg med stof, saks og symaskine til langt ud på natten både fredag og lørdag.
Så sover jeg når det atter bliver vinter:)
Jeg skal have fyldt varelageret op til Forårsmarked i Odense d.30.maj.
Hvordan bliver man lokket ned i havens fjerneste hjørne?
Her hos mig er det ikke svært i disse dage. Lysende og fuldstændig fantastisk duftende lokker magnoliaen.
Da min allerkæreste og jeg flyttede ind her på matriklen for 16 år siden ønskede jeg mig et magnolietræ til haven.
Det ønske blev opfyldt af min søde mand, der var lidt rystet over prisen på sådan en lille pjevs. Den blev overrakt med besked om at skulle gøre det ud for buketter i reeet laaang tid.
Forskellige haveprojekter bevirkede at den lillebitte magnolie blev flyttet rundt og rundt, for den skulle jo have de bedste betingelser.
Først da den midlertidigt blev plantet i havens fjerneste hjørne kom der gang i den. Den trængte somend bare til fred og ro.
Nu er det en glædelig tradition, at jeg kan invitere min allerkæreste ud til forårskys i duften af de hvide stjerner.

mandag den 13. april 2009

Noah´s nye forårstekstiler

En lille febervarm Noah blev vredet ned i dele af min nye forårskollektion. Han er bare en super charmetrold, også uden mosters kreationer:) Nu har jeg så styr på størrelse 74-80 cl. Imorgen stiller alle småpigerne på vejen op til kjoleprøvning, så jeg kan få tjekket de lidt større størrelser af. Det er meget rart at have en fornemmelse af størrelserne på børnetøj inden man sælger det videre, det er så superærgeligt at sælge noget der er for småt. Nu vil jeg pakke hundedamen, en kurv med te og kager og tage på påskeskovtur med min søde veninde. Fortsat god sidste påskeferiedag til dig.

mandag den 6. april 2009

Strik i tykt og tyndt

Den tykke soulwool faldt jeg for på Håndarbejdsmessen i Vissenbjerg. Den tynde uld har jeg købt for længe siden, og ikke rigtig kunnet finde ud af at bruge til noget. Farverne er helt fantastiske, men jeg synes at garnet blev for "pænt" og babytøjsagtig når det blev strikket. Egentlig havde jeg glemt dets eksistens, indtil jeg forleden blev mindet om det over hos Slagtenhelligko. Da jeg fik det fisket op af en strikkekurv, kom det tilfældigt til at ligge ved siden af den tykke uld, og jeg fik øje på at de 2 vidt forskellige garner havde farvespil i den samme toneart. Nu eksperimenterer jeg så med at mikse dem til noget "tørklæde". Det forsøg jeg har fotograferet her ligger i venteposition, mens en ny kombination er på pindene. Måske kunne man også.........

Jeg er lidt pylret med påskeæg

Sålænge jeg kan holde mig fri af gule plyskyllinger er jeg lidt vild med påskeæg. Jeg har lavet papiræg, hårdkogte hønseæg og bløde filtæg der pynter rundt i huset. Nu mangler vi vist kun de skidne æg og chokoladeæggene ej at forglemme:))

Alt for damerne-æggene herover har jeg lavet ved at klippe æggeformen ud i så mange sider som saksen kunne gabe over. Derefter har jeg syet dem sammen på symaskinen og foldet dem ud. Vupti fine farverige æg der stille drejer rundt på forårsgrenene.

Reden er lavet af birkeris. Æggene er pakket ind i løgskaller og kogt i hindbær-te i 2 timer. Pyyy hvor er det spændende at pakke dem ud og se de helt fantastiske mønstre og farvespil der er opstået.

Blødkogte er de ikke, men bløde og farverige filtæg. Det er ren terapi at trille påskeæg af karteflor og sæbevand

Påskeglad

Uhm jeg har fået en lækker ulden påskepakke.

Fru Lipka har sendt mig dette skønne garn i forårskåde farver. Det vil jeg glæde mig til at forvandle til farverigt forårsstrik iløbet af de regnfulde dage der truer forude. Tusind tak for gaven Susanne.

Ligenu vil jeg drøne ud og gufle i staudebedet, slæbe havemøblerne om på terrassen og fikse den del af haven op til forårsspilopper.