Jeg eeeeelsker rodfrugter.
Efterårets og vinterens guld.
Drengene gruer for vinteren, hvor jeg kan få pladret rodfrugter ind over stort set hvilken som helst middagsret.
Kan jeg se mit snit til det, bliver der suppleret med alskens former for kål.
Rosenkål er en af mine favoritter.
Den favorit er jeg helt og aldeles alene om at favorisere her i huset.
Som den milde og kærlige husmor jeg er, slap de for rosenkål i dag.
Dagens rodfrugtmix:
Rødbede, pastinak, selleri, gulerod, kartoffel i duploklods-størrelse og lidt porrer.
Balsamico, honning, rapsolie, timian, hvidløg, salt og masser af peber.
Det hele rystes sammen i en plastpose og hældes i et ovnfast fad.
I ovnen ca.50 minutter ved 180 grader.
Så er der stadig bid i rødderne og overfladen er sprød og en anelse karamelliseret af honningen.
Ovnbagte rødder er også min favorit, her hos mig får de 25 minutter på 200 grader :-)
SvarSletMums, jeg er også vild med rodfrugter og kål. Sådan et fad er dejligt til rigtig mange retter:)
SvarSletLige nøjagtig den samme blanding hører også til mine vinter-favoritter...uhm!
SvarSletLige min favorit, og ja det er det rene guld.
SvarSletJa, de rødder er bare gode.
SvarSletDe bliver også spist her ;)
Yt.
UHM - de gode rødder. De spises også med stor nydelse her! Pastinak er favoritten men de andre rødder er det rene guf til alt her når det bare er koldt :)
SvarSletEr det så rawfood eller måske mindre stykker Lene ;))
SvarSletSådan et fad er godt til stort set alt undtagen risengrød Sifka.
Det er mums Anette.
Guld og guf i maven Elsemarie.
Jeg elsker også mine rødder Yt. Både dem i fadet og dem jeg deler hus med;)
Varme rødder i en kold tid er rigtig godt Mona.