fredag den 4. september 2009

Samle forråd

Jeg har samlet forråd som et lille vævert egern;) Blommer, æbler, hyben og brombær er samlet ind, noget af det røg direkte på vinterferie i fryseren, andet blev til marmelade og chutney.

En kurv blommer blev til blommegrød, jeg er ikke sikker på at der andre end mig der vil spise det.

Det er vist for landligt for min familie, men jeg har en svaghed for frugtgrød med iskold mælk på.

I går hørte jeg et indslag i radioen, hvor lytterene kunne sms-e ind om deres underlige sammensætninger af mad.

Det fik mig til at tænke på en meget spøjs kombination, som var en af mine hofretter da jeg var barn. Stikkelsbærgrød med mælk på og så flæskesvær til. Ikke flæskesvær som dem man kan købe hos slagteren, men den sprøde kant fra saltet stegt flæsk som vi fik med kartofler og persillesovs til. Den sprøde svær gemte jeg til desserten og guffede i mig, mens jeg slubrede den syrlige stikkelsbærgrød med allerstørste velbehag. Velbekomme.

Hvad er din spøjse sammenblanding af mad?

3 kommentarer:

  1. Bananmad med mayo og nykværnet peber.

    Jeg læser rundt omkring, hvordan folk sylter og samler forråd. Jeg har endnu ikke fået ordnet mine glas.

    Desuden er det dyrt at sylte sødt i byen, hvis man ikke lige kender en, der har en bærbusk eller to.

    God lørdag:)

    SvarSlet
  2. Jeg har ingen ;-) mener jeg selv :-)

    SvarSlet
  3. He-he, den med flæskesværen er/var du ikke alene om. Jeg elskede også sværen og det uanset om den var sprød eller sej, men ikke sammen med stikkelsbærgrød, som er min ynglings frugtgrød - især med en sjat fløde.
    UHM! blommemarmelade og chutney, det er guf, og navnlig, når frugten er af egen avl

    SvarSlet