tirsdag den 19. april 2011

Lavendellømler og skvalderkarle



"Det er forår og alting klippes ned
der beskæres i buskadser og busketter".
Benny Andersen

Lige der i den overvældende dejlige og varme forårssol
legede jeg lavendelfrisør
Klip klip
lavendelduften forsøger at overdøve magnoliaen,
der sender berusende duftpuf ind under min næse.
I næsen hænger stadig den kærnemælksagtige duft af nyfødt baby*.

Nu står de gamle krogede lavendelbuske som strittende tuer
men inden længe er de atter bløde og velduftende bakker.

I dag har jeg erklæret svalderkålen krig.
En krig jeg all over all taber, 
men små sejre har stor glædesværdi
de små krigere får lov at ende livet i salatskålen.  

*Bonusbedste og farfar takker for de mange fine velkomsthilsner til drengebarnet.

5 kommentarer:

  1. Så for den... kan man spise skvalderen... ??
    Så langt over jord-niveau, når de små karle ikke ved mig...
    ;D

    SvarSlet
  2. Kan se at du klipper lavendlerne ned med hård hånd. Er det tricket for at få dem skønne? hvias ja - så må jeg hellere i gang med mine.

    SvarSlet
  3. Her er der også klippet lavendler og roser idag...
    og en af den nærmeste dage på udkig efter nye roser ;0)

    SvarSlet
  4. Jeg har myrdet sene-græs i dag! Gud må eddermugme ha' haft en dårlig dag, da han sætte det i jorden.

    Mine roser er studsede, men lavendlerne mangler, måske skulle jeg gi' dem en tur med grovfilen, sådan som du har gjort.

    Påske byder på mere havevejr, fornemmer jeg, herligt...

    SvarSlet
  5. Skvalderkålens spæde forårsskud er forrygende i salatskålen, pestoen eller kryddersmør, Jani.
    Egentlig kan jeg rigtig godt li´skvalderkål. Det dufter himmelsk, blomsterne er smukke, men det er en overvældende fætter at have i haven;)

    Jeg klipper dem så langt ned som der er grønt at ane, Karina.
    Det danner masser af nye friske skud, så de bliver tætte og blomsterrige.

    Jeg trimmede roser sidste weekend Merete.
    De er allerede i fuld gang med små nye skud og blanke blade. Det lover godt for en farve- og duftrig rosensommer

    Senegræs er gennemført ÆV Anne.
    Det kan ikke spises, det dufter ikke dejligt og det bærer ikke smukke blomster;(
    Jeg har rigtig gode erfaringer med grovfilen til lavendler. Helt derned hvor man tror at nu kommer der da evernever blomst og velduft igen;))

    SvarSlet